9/16/2010

Pildid sellest, mis ma näinud olen (vastupidises järjekorras)

  1. Université Paris Diderot 7 ehk vaade ühele hoonele kahest ja natuke prantsuse lapsukesi kah. Hoonete nimed on Halle aux Farines (Jahude hoone, mis ongi pildil) ja Grands Moulins (Suured veskid), sest kunagi olidki nendes veskid, aga nüüd on kool, mille õpperuumide nummerdussüsteem on ülikeeruline.
  2. Hôtel de Ville (Raekoda), milles asub Mairie de Paris (Pariisi linnapea hoone) ja kus võetakse vastu välisriikide riigipeasid. Arhitektuur imiteerib renessanssi, aga hoone on uuem. Käisime seal ekskursioonil ja nägime toredaid lae- ja seinamaale. Antud pildil ühinevad subliimsus (paremal) ja ratsionaalsus (vasakul), et saada Kunstiks.
  3. Sellel paljal naisel, kes pole mitte Ophelia, on midagi ühist teadusega - ta on näiteks alasti tõde või midagi...
  4. Ja see naeratav naisekuju on töö ülistuse ülim tase - ta on rõõmsas tujus, sest on liialdanud oma töö viljade pruukimisega (viljadeks muidugi viinamarjad või täpsemalt nende magushapu pruul). Huvitav näha sellist häguste silmadega neiut suures saalis.
  5. Ja sellel freskol on kujutatud heategevust - me näeme, kuidas vaesed oma vähest jagavad ja esmalt teiste eest hoolitsevad.
  6. Veel paljaid naisi, aga seekord nad ei ole alasti tõde.
  7. Peasaali (kus riigipead hümni kuulavad) laemaal, kus on kujutatud tantsimist läbi ajastute - pange tähele erinevate ajastute kostüüme.
  8. Minu tuba.
  9. Väike aplaus Les Halles'i kandis leiduvaid maju kaunistavatele joonistustele. Ehk koloniaalajastu eksisteerib arhitektuuris jätkuvalt.
  10. Klein, Yves Klein. Ja ikka sinine, aga puu seekord. Centre Pompidou, nagu ka järgmine
  11. Elekter ja peeglid pluss Anna ja mina.
  12. Tore riidepuu Kopenhaageni lennujaama WC-s.












No comments:

Mina