9/21/2010

Muinsuspäevad (Journées de Patrimoine) ja Sorbonne

  1. Möödunud nädalavahetusel olid Prantsusmaal muinsuspäevad, mille puhul sai tasuta külastada kõiki muuseume, lisaks ka muinsuskaitse all olevaid hooneid, kuhu muidu sisse ei lasta; korraldati ka tasuta ekskursioone ja toimus muid üritusi. Laupäeval, teiste erasmuslaste initsiatiivil, käisin ma Sorbonne'i ülikooli hoones, kuhu muidu lastakse sisse ainul selle kooli üliõpilasi ja töötajaid, vastava tunnistuse ettenäitamisel, ja Panthéonis. Seekordne pildiseeria puudutab Sorbonne'i ja esimesel pildil ongi fuajee trepp, mida mööda üles minnes erinevatesse saalisesse saab. Lisaks on pildil vasakult paremale hispaanlanna Laura, tänu kellele mul kodu on, ja itaallanna Gloria, kes on muidu tore.
  2. See pilt käib kokku 5. pildiga ja sellel on kujutatud uksehoidja riietust (pr k huissier), aga siia sai pilt pigem sellepärast, et riietus on vastuolus mannekeeniga, kes seda kannab. Väga uuenduslik ja julge Sorbonne'ist!
  3. Ja siin on kujutatud Tulevikku.
  4. Ja siin on miski saal, kus on Richelieu' portree seinal. Selliseid saale oli veel.
  5. Ja siin ongi erinevate teaduskondade värvid. Vasakult paremale: farmaatsia, kirjandus, täppisteadus, meditsiin, õigus jne
  6. Musketärid.
  7. Tähtsad onud maalil.
  8. Tähtis saal, kus tähtsad onud tähtsaid asju arutavad ja tähtsaid otsuseid vastu võtavad.
  9. Elokvents.
  10. Naine ja keemia.
  11. Suure saali laes oli kujutatud paljaid naisi, kes sümboliseerisid erinevaid teadusi.
  12. Ja nende all olid riides tarkade onude kujud, kes nende erinevate teadustega tegelesid.
















No comments:

Mina